top of page

VALGTE PLUSSLEILIGHET

med service og trygghet

Valgte plussleilighet

VELDIG FØRNØYDE - Åshild og Bjarne er glade for at drømmen om bolig i Spania er blitt til virkelighet og ser frem til å nyte det gode liv fra deres solfylte balkong.

To som har funnet oppskriften på det gode liv i Spania og Alfaz del Sol er Åshild og Bjarne Heggset. Etter å ha leid Plussleilighet her ved et par anledninger, har de nå kjøpt sin egen leilighet. 

 

– Vi liker området veldig godt, så i fjor høst begynte vi å lete etter en bolig til salgs. Resultatet ble at vi kjøpte en Plussleilighet, både fordi vi kjenner konseptet og på grunn av tryggheten og servicen som følger med boligen, forteller Bjarne.

 

For ham og Åshild gir det en ekstra trygghet at det følger vakthold med boligen, og at leilighetskomplekset ligger på et inngjerdet området. Men noe av det viktigste ved trivselen er vertskapet på Alfaz del Sol. 

 

– Vertskapet er fantastisk. De hjelper oss med små og store ting, og kommer med anbefalinger om alt fra turer til hvilke restauranter vi bør besøke. Da blir det lettere for oss å bli bedre kjent med både nærområdet og naboene, sier Bjarne.

Realisere drømmen

DET GODE LIV PÅ ALFAZ DEL SOL

Liv realiserte drømmen.

 

 

Liv Storeide drømte alltid om å flytte til Spania når hun ble

pensjonist. I 2006 oppfylte hun drømmen og kjøpte seg en

leilighet på norske Alfaz del Sol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ti år er gått siden kvinnen fra Oslo tok det store steget og flyttet til Spania, noe hun aldri har angret på. Det var mange grunner til at hun valgte å kjøpe en leilighet på Alfaz del Sol på Costa Blanca.

 

- Anlegget er flott, med vakre hager som blir stelt av en gartner, og vi har et stort svømmebasseng som er oppvarmet hele vinteren, forteller den oppegående pensjonisten. Dessuten har vi norsk TV. Hver morgen tar jeg frem strikketøyet og drikker kaffe mens jeg koser meg med Frokost-TV. Det er også vakthold her hele året. Selv om jeg bor alene, føler jeg meg veldig trygg.

 

Men det store plusset ifølge Storeide, er servicekontoret hvor hun får hjelp til det meste. Servicekontoret har to flotte verter som hjelper til med alt det praktiske, som å bestille håndverkere, oversette brev og bestille flybilletter. De arrangerer også hyggekvelder og utflukter. De gjør alt for at vi skal trives.

 

Storeide kan fortelle at hun har reist en del i Spania, men at ingenting kan sammenlignes med det å bo i Alfaz del Pi. -Det finnes flere norske leger og tannleger her. Med reiseforsikring eller spansk helseforsikring har vi fine private sykehus med tolk. Vi har også et supermarked med alt det du trenger av norske produkter. Dessuten elsker jeg denne regionen, hvor det finnes en utrolig vakker natur med høye fjell, krystallblått hav, flotte strender og mye sol og varme året rundt.

 

Storeide kjeder seg aldri, og har fått mange nye venner. -Det er veldig lett å bli kjent med folk, og listen med aktiviteter er lang. Den Norske Klubben i Alfaz har sangkor, strikkekafé, bridge, spanskundervisning, historielag, filosofigruppe, kunstgruppe og fotogruppe. Klubben har også egen mat- og vinklubb, og den arrangerer bussturer rundt i Spania med bodegabesøk to ganger i året. Ellers har vi Sjømannskirken i Albir, som tilbyr mange koselige aktiviteter. Jeg har nok et større sosialt liv her som pensjonist enn jeg ville hatt i Norge.

 

Selv om hun ikke kjører bil selv, er det ingen problemer med å komme seg frem. 

- Hvert kvarter går det buss fra kulturhuset i Alfaz del Pi til Albir, Altea og Benidorm. Og ta taxi er veldig billig. Skal jeg til Norge, er flyreisen kort og forholdsvis rimelig, slik at jeg lett kan besøke familie og venner flere ganger i året, avslutter Storeide.

 

For hele familien

EN PRAKTISK LØSNING FOR HELE FAMILIEN

Liten og stor trives på Alfaz del Sol.

 

 

Da svigerforeldrene til Roy Stian Gunnulfsen ønsket å kjøpe

en leilighet i Spania, var det for at hele familien kunne få

muligheten til å tilbringe deler av året i varmere strøk. En

leilighet på norske Alfaz del Sol, som ligger bare 45 minutter

unna flyplassen i Alicante, viste seg å være den beste løsningen

for alle parter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da familien ankom Costa Blanca nord for å se på boliger, tok de kontakt med en eiendomsmegler som viste dem flere alternative leiligheter i området.

 

-Mine svigerforeldre var på utkikk etter en leilighet som de kunne fungere i både høst, vår og vinter, og som vi kunne benytte på sommeren, sier Gunnulfsen. Vi syntes konseptet Alfaz del Sol var midt i blinken, blant annet fordi mine svigerforeldre kommer i kontakt med mennesker på sin alder som bor der på vinteren.

 

Han legger til: - Vi snakker ikke språket, så det er et stort pluss at det er et servicesenter hvor man kan få hjelp til alt mulig, og som organiserer mange aktiviteter som beboere kan bli med på. Ved tekniske behov i leiligheten, som rørlegger, elektriker eller renhold, bestiller servicekontoret dette for oss. Videre kan de ordne alle typer billetter, som for eksempel til et show i Benidorm eller til en fotballkamp i Valencia. De hjelper også med leiebil, matvarehandel og mer. Vertene på Alfaz del Sol gir en meget god service.

 

Leiligheten var også midt i blinken, og akkurat det de var på utkikk etter. -Det er norsk standard med varmekabler i gulvene. Leiligheten ligger godt til rette med god kveldssol, den har god utsikt og en stor terrasse. Det er enkelt å bevege seg rundt, og alle høyder er gjort tilgjengelig for både gåstol og rullestol. Området er avlåst med vakthold, og dette synes vi er veldig trygt.

 

Hele familien trives veldig godt på Costa Blanca nord, et område som byr på mange forskjellige aktiviteter. -Alfaz del Pi er en trivelig liten by, og Albir og Altea gir oss flotte dagsturer. Vi drar på utflukter i fjellene Benissa og Guadalest, vi drar på sjøen med vannscooter og båt, og vi nyter solen på strendene i Villajoyosa og Calpe. Dessuten har vi gode muligheter til å spille golf. Det er også mange flotte restauranter hvor vi spiser godt. Og vi har tilgang til mange aktiviteter for våre barn, som gokart, golf, vannland og zoo. Vi har alltid leiebil, så det er lett å komme seg rundt, avslutter Gunnulfsen.

 

bottom of page